Roadtrip osa 1.

by - 23.46

roadtrip Untitled
Roadtripin valmistelu, ensimmäinen päivä ja vinkkejä autossa yöpymiseen!


Aluksi mietittiin erilaisia reittivaihtoehtoja ja paikkoja missä haluttiin välttämättä käydä. Lopullinen suunnitelma oli Rovaniemi-Jönköping-Kööpenhamina-Bremen-Amsterdam-Pariisi-Brysseli-Kööpenhamina-Sundsvall-Rovaniemi. Heti kuin reittisuunnitelma oli valmis, aloimme miettimään yöpymisvaihtoehtoja, edullisimpia maita tankata, tarkempaa aikataulua ja parkkipaikkoja. Kannattaa heti alkuun miettiä realistisesti, kuinka paljon on valmis ajamaan yhden päivän aikana. Liian kiireinen aikataulu vie vain maun koko reissusta.
    Ensimmäinen päivä oli haastava, sillä halusimme päästä mahdollisimman lähelle Tanskan rajaa, jotta seuraavana aamuna olisi helppo ja lyhyt matka Kööpenhaminaan. Lähdimme ajamaan kuuden aikaan aamulla ja olimme perillä kello 23 aikaan. Kilometrejä kertyi reilut 1460, joten lähes koko päivän sai istua autossa. Lähtö sujui hyvin, auto oli pakattu ja lähtövalmiina ajoissa, mutta ensimmäinen vastoinkäyminen iski Ruotsin puolella. Keli muuttui hyvin rajusti ja pari tuntia ajoimme järkyttävässä vesisateessa; eteenpäin näki parhaimmillaan muutaman metrin ja tiet lainehtivat vettä. Onneksi sade hellitti lopulta ja pääsimme jatkamaan matkaa hieman ripeämmin.
    Ensimmäisenä päivänä keskityttiin siis ajamiseen, emmekä erityisemmin pysähdytty kiertelemään kaupungeissa, pidimme ainoastaan muutaman ruoka- ja vessatauon. Pitkillä automatkoilla kannattaa syödä kevyesti, pukeutua mukavasti sekä aina pysähtyessä kävellä ja venytellä. Jopa autossa voi tehdä pientä jalka-jumppaa.
   Yövyimme satunnaisen huoltoaseman pihalla Jönköpingin lähettyviltä. Huoltoasema vaikutti lupaavalta: auki läpi yön, paljon rekkakuskeja yöpymässä ja keskeisellä sijainnilla. Paikka oli kaikinpusopiva ja olin itsekin yllättynyt, kuinka hyvin autossa sai unen päästä kiinni! Ainoa miinus oli, että jotkut ruotsalaiset teinit kävivät koputtelemassa auton ikkunaan aamuyöstä, muttei kumpikaan jaksettu edes päätä nostaa pitkän päivän jälkeen.

Vinkkejä autossa yöpymiseen:
-          Pukeudu mukavasti ja useampiin kerroksiin.
-          Yövy 24/7 auki olevan huoltoaseman pihalla, parkkeeraa auto lähelle pääovea ja mahdollisia valvontakameroita.
-          Varaa matkaan jonkinlaisia pesulappuja (Baby Wipes), mutta yleensä isommilla huoltoasemilla on maksulliset suihkut.
-          Korvatulpat ja jotain silmien eteen.
-          Viltti tai peitto, sekä jotain tyynyksi.

You May Also Like

0 kommenttia